Μάθετε αυτά τα 5 λογικά σφάλματα στη διαφήμιση για να κάνετε πιο έξυπνες αγορές

Οι ψωνιομανείς, οι οικονομολόγοι και οι διαφημιστές χρησιμοποιούν ψυχολογικό παιχνίδι για να ενσωματώσουν λογικές πλάνες στη διαφήμιση. Αυτό το άρθρο θα σας βοηθήσει να κατανοήσετε και να εντοπίσετε αυτά τα παραδείγματα ανακρίβειων διαφήμισης. Πάρτε αυτό το παράδειγμα. Κάνατε κύλιση στο Instagram και είδατε ένα προϊόν που δεν είχατε ιδέα ότι υπήρχε.

Καταλαβαίνεις ότι είναι κάτι που χρειάζεσαι και το αγοράζεις. Ωστόσο, σύντομα συνειδητοποιείς ότι δεν ήταν κάτι που «χρειαζόσουν». Η παρορμητική αγορά στα καλύτερά της.

Να τι έγινε. Ο διαφημιστής εμφύτευσε έξυπνα ένα διαφημιστικό λάθος που άλλαξε κάτι από υποχρέωση σε αναγκαιότητα. Πώς μας κάνουν οι διαφημιστές να αγοράσουμε κάτι που δεν χρειαζόμασταν πραγματικά; Πώς κάνουν το προϊόν τους ανάγκη ή επιθυμία σε δευτερόλεπτα;

Έχουν υπάρξει αρκετά παραδείγματα ανακρίβειων στη διαφήμιση από την αρχή του μάρκετινγκ. Πολλές θεωρίες για την ψυχολογία μπαίνουν στο παιχνίδι. Ωστόσο, η γνώση αυτών των σφαλμάτων μπορεί να μας βοηθήσει να συνειδητοποιήσουμε πώς η διαφήμιση μπορεί να μας παραπλανήσει.

Ακολουθούν ορισμένα δημοφιλή διαφημιστικά λάθη:

  • Εφέ φωτοστέφανου
  • Να σταματήσει
  • Σε άντρα
  • Strawman
  • Παραδοσιακή σοφία
  • Τυχαίες παρανοήσεις
  • Έκκληση στο γραφείο
  • Εσύ επίσης
  • Σε αυτό το άρθρο, θα ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά σε ορισμένα διαφημιστικά λάθη. Περιλαμβάνονται επίσης μερικά καλά παραδείγματα.
  • Εφέ φωτοστέφανου

Λογικά λάθη στη διαφήμιση 1

Το προσωπικό μου αγαπημένο, αυτό μπορεί να προέρχεται από έναν διαφημιστή. Αυτή είναι συχνά η γνώμη των αγοραστών. Μια εταιρεία που είναι ειδικός σε ένα πράγμα ισχυρίζεται ότι έχει εξειδίκευση σε κάτι άλλο. Ένα κοινά αναφερόμενο παράδειγμα αυτού του ελαττώματος στη διαφήμιση είναι ο τρόπος με τον οποίο η Apple δημιούργησε μια σειρά προϊόντων που ήταν πέρα ​​από την εμπειρία της. Είτε η εξειδίκευσή τους είναι στο λογισμικό είτε στο σχεδιασμό, έχουν επίσης διεκδικήσει εξειδίκευση στα ηλεκτρονικά με τους ασύρματους φορτιστές iPod και Airpower. Αυτά τα προϊόντα απέτυχαν.

Τι μπορείτε να κάνετε για αυτό; Μάθετε εάν η επωνυμία είναι ειδικός στο προϊόν που αγοράζετε.

Να σταματήσει

Κοινές συνήθειες μάρκετινγκ, προσωρινά λάθη ή ολισθηρές περιστροφές συμβαίνουν όταν εξάγουμε συμπεράσματα από ένα δεδομένο γεγονός και τα συνδυάζουμε προς όφελός μας. Στην εποχή των social media, το «στιγμιαίο μάρκετινγκ» είναι ένα τσιτάτο. Χρησιμοποιεί την ίδια εξαπάτηση για να εκμεταλλευτεί ένα πρόσφατο γεγονός.

Πρόσφατα, η χρυσή Ολυμπιονίκης της Ινδίας PV Sindhu κέρδισε 20 βαθμούς στο γήπεδο των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο επειδή χρησιμοποίησε το όνομα και την εικόνα της χωρίς άδεια. Αυτός, μαζί με το πρακτορείο του Baseline Ventures, ζητά αποζημίωση 5 crore από κάθε μάρκα.

Τι μπορείτε να κάνετε για αυτό; Τα εμπορικά σήματα πρέπει να χρησιμοποιούνται με προσοχή. Οι αγοραστές θα πρέπει να είναι επιλεκτικοί σχετικά με τις εταιρείες που χρησιμοποιούν εκδηλώσεις για να δημιουργήσουν buzz σχετικά με την επωνυμία τους. Τέτοια μηνύματα είναι συνήθως άστοχα.

Σε άντρα

Ένα από τα ερωτήματα που αναζητούνται πιο συχνά στο TechThirsty.com είναι για σύγκριση προϊόντων. Για παράδειγμα, Apple εναντίον Samsung ή Chrome εναντίον Firefox. Οι επωνυμίες βυθίζονται επίσης σε λογικά λάθη της Ad Hominem στη διαφήμιση για να ενισχύσουν τα επιχειρήματά τους. Μπορεί να είναι θετικό ή αρνητικό.

Για παράδειγμα, η ινδική πολιτική είναι γεμάτη από επιχειρήματα που εκμεταλλεύονται τις αδυναμίες του αντιπάλου για να παρουσιάσουν την υπόθεσή τους. Βάζει το παιχνίδι σε αρνητικό πρίσμα.

Ωστόσο, η αυτοκινητοβιομηχανία χρησιμοποίησε θετικά το Ad Hominem για να εκφράσει τη γνώμη της. Μη χάσετε αυτήν τη διαφήμιση της BMW που συγχαίρει τη Mercedes για τα 100 χρόνια της. Παρά το γεγονός ότι είναι σκληρός αντίπαλος, η BMW δημιούργησε μια διασκεδαστική διαφήμιση που συγχαίρει τους αντιπάλους της, αλλά και μια καλή διαφήμιση.

Τι μπορείτε να κάνετε για αυτό; Γνωρίστε ότι οι επωνυμίες που αναδεικνύουν τις «αρνητικές» ιδιότητες των αντιπάλων τους περισσότερο από τις «θετικές» τους, μπορεί να μην έχουν τη δράση τους μαζί.

Strawman

Αυτό είναι σύνηθες στη διαφήμιση και στη ζωή. Να είναι εξοικειωμένοι με τα σημάδια που διαστρεβλώνουν τα γεγονότα ή τους ισχυρισμούς του αντιπάλου τους με τρόπο που διευκολύνει την αντιμετώπιση των επιχειρημάτων τους. Αυτό δεν απαιτεί το επιχείρημα να είναι δίκαιο ή σωστό. Όταν γίνεται μια αδύναμη περίπτωση, είναι ένα κενό όρισμα. Όταν τα γεγονότα και τα επιχειρήματα παραποιούνται, είναι ένα επιχείρημα σιδερένιο.

Ένα από τα πιο συνηθισμένα παραδείγματα λαθών με αχυράνθρωπο στη διαφήμιση είναι το περίφημο “Where is the beef” της Wendy’s; Η αλυσίδα fast food χρησιμοποίησε τη διαφημιστική της καμπάνια για να υπερβάλει ότι άλλες αλυσίδες προσθέτουν «λίγο κρέας» στα μπιφτέκια τους. Με αυτό θέλησαν να τονίσουν το μέγεθος των δικών τους χάμπουργκερ.

Τι μπορείτε να κάνετε για αυτό; Προσοχή στους διαφημιστές που μιλούν για άλλους. Ελέγξτε τι έχουν να προσφέρουν. Το προϊόν τους αξίζει πραγματικά την τιμή;

Παραδοσιακή σοφία

Ένα από τα trendy λάθη του αιώνα, σημαίνει ότι κάτι που ίσχυε στο παρελθόν θα ισχύει πάντα. Στην πραγματικότητα, πολλά εναλλακτικά προϊόντα υγείας και φυσικής ομορφιάς πωλούν προϊόντα σε υψηλές τιμές με τη λανθασμένη πεποίθηση ότι τα προϊόντα τους είναι ανώτερα επειδή χρησιμοποιούν «παραδοσιακή σοφία».

Τι μπορείς να κάνεις? Να είστε προσεκτικοί με τις μάρκες που ισχυρίζονται ότι είναι «φυσικές» ή «συνταγές της γιαγιάς». Μπορεί να μην είναι πάντα το καλύτερο ή να μην αξίζει την τιμή για την οποία επισημαίνονται.

Οι σημερινοί καταναλωτές πρέπει να έχουν επίγνωση των λογικών σφαλμάτων στη διαφήμιση. Λόγω της εμφάνισης μιας ακμάζουσας αγοράς D2C, πριν αποφασίσουμε να αγοράσουμε βάσει διαφημιστικού κειμένου, πρέπει να γνωρίζουμε τα σημάδια. Γνωρίζετε άλλα λογικά λάθη στη διαφήμιση; Πείτε μας στα σχόλια παρακάτω.

Leave a Reply

Your email address will not be published.