Αναβαθμίστε τον παλιό σας θερμοστάτη σε ψηφιακό

Η αντικατάσταση του παλιού σας θερμοστάτη με έναν προγραμματιζόμενο ή ψηφιακό θερμοστάτη μπορεί να κάνει μεγάλη διαφορά στους λογαριασμούς ρεύματος καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Αυτός ο οδηγός θα σας διδάξει πώς να αντικαταστήσετε έναν παλιό θερμοστάτη υδραργύρου, καντράν ή χειροκίνητο θερμοστάτη με έναν νέο ψηφιακό θερμοστάτη.

Δεν χρειάζεστε πραγματικά έναν έξυπνο θερμοστάτη

Όταν έρθει η ώρα για νέο θερμοστάτη, έχετε πολλές επιλογές. Είναι δύσκολο να το πιστέψει κανείς, αλλά μπορείτε ακόμα να αγοράσετε παλιομοδίτες χειροκίνητους θερμοστάτες για περίπου 30 $ στο Lowes and Home Depot. Ένας χειροκίνητος θερμοστάτης απαιτεί να ρυθμίσετε χειροκίνητα την επιθυμητή θερμοκρασία στρέφοντας ένα κουμπί ή μετακινώντας έναν μικρό μοχλό.

Για τις περισσότερες ανταλλαγές, αυτό είναι το φθηνότερο και πιο εύκολο. Ωστόσο, δεν είναι ο πιο αποδοτικός θερμοστάτης. Αν και φαίνονται φθηνότερα, θα σας κοστίσουν τελικά περισσότερο από έναν κανονικό ψηφιακό, προγραμματιζόμενο ή έξυπνο θερμοστάτη. Οι χειροκίνητοι θερμοστάτες δεν είναι τόσο ακριβείς και καταναλώνουν πολλή ενέργεια, πράγμα που σημαίνει υψηλότερους λογαριασμούς ρεύματος για εσάς.

Αναβάθμιση σε ψηφιακό

Το επόμενο βήμα στους θερμοστάτες είναι το ψηφιακό. Εδώ δημιουργείται σύγχυση λόγω όλων των διαφορετικών στυλ και χαρακτηριστικών που είναι διαθέσιμα. Μακροπρόθεσμα, ένας ψηφιακός θερμοστάτης θα σας εξοικονομήσει χρήματα. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για την εξοικονόμηση εδώ: Energy Savings From Energy.gov.

Ναι, πρέπει να γίνεις ψηφιακός, αλλά χρειάζεσαι έξυπνο θερμοστάτη; Μια απλή αναβάθμιση σε ψηφιακό θα κοστίσει περίπου $60. Η αναβάθμιση σε μια έξυπνη συσκευή ξεκινά από περίπου 150 $ και μπορεί να φτάσει τα 300 $.

Τώρα με έναν έξυπνο θερμοστάτη έχετε πολλές λειτουργίες και πλεονεκτήματα. Ωστόσο, πιθανότατα θα χρησιμοποιήσετε μόνο δύο από αυτά: τον έλεγχο της θερμοκρασίας στο σπίτι μέσω τηλεφώνου και την παρακολούθηση της κατανάλωσης ενέργειας. Οι περισσότεροι έξυπνοι θερμοστάτες διαθέτουν πρόσθετες λειτουργίες, όπως αισθητήρες δωματίου, προγραμματισμό συντήρησης, λειτουργίες εκμάθησης και φωνητικές εντολές.

Οι έξυπνοι θερμοστάτες χρησιμοποιούν Wi-Fi για να σας παρέχουν πρόσβαση ανά πάσα στιγμή. Εάν έχετε ρολόι και θέλετε 24ωρο έλεγχο, ίσως αξίζει το επιπλέον κόστος.

Τα είχα και τα τρία στο σπίτι. Χειροκίνητες, ψηφιακές και έξυπνες εκδόσεις. Σίγουρα δεν θα εγκαθιστούσα πια χειροκίνητο στυλ αυτές τις μέρες. Το Digital προσθέτει λιγότερο από 10 $ στο κόστος αντικατάστασης και μπορεί να αντικατασταθεί σε περίπου μία ώρα. Οι έξυπνες εκδόσεις είναι ωραίες, αλλά ποτέ δεν χρησιμοποιώ όλες τις δυνατότητες που έχω ήδη πληρώσει! Και οι έξυπνοι θερμοστάτες θα απαιτήσουν τη φοβερή γραμμή “C”. Εάν ζείτε σε σπίτι άνω των 10 ετών, αυτό το καλώδιο πιθανότατα δεν βγαίνει από τον φούρνο σας και πρέπει να εγκατασταθεί από επαγγελματία.

Αποκτήστε έναν ψηφιακό θερμοστάτη, αλλά όχι έναν έξυπνο

Προτείνω έναν βασικό ψηφιακό θερμοστάτη με βασικό προγραμματισμό. Με τα περισσότερα ψηφιακά στυλ, δεν χρειάζεται καν να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες προγραμματισμού. Έχουν χειροκίνητη επιλογή και μπορείτε να ρυθμίσετε τη θερμοκρασία σε ό,τι θέλετε. Ναι, το κάνω αυτό εν μέρει επειδή είμαι τεμπέλης! Έτσι στήνω το δικό μου καλοκαίρι και χειμώνα. Ναι, θα μπορούσα να το προγραμματίσω, αλλά δεν είναι μεγάλο θέμα για μένα να το προσαρμόσω πάνω ή κάτω όταν πάω και να το προσαρμόσω ξανά όταν επιστρέψω σπίτι.

Με τη βοήθεια του νέου ψηφιακού θερμοστάτη, μπορείτε να προκαθορίσετε τη θερμοκρασία στο σπίτι σας για αρκετές ημέρες και φορές την εβδομάδα. Μπορεί να είναι εξίσου αποτελεσματικό με έναν έξυπνο θερμοστάτη για να κάνει το σπίτι σας πιο ενεργειακά αποδοτικό.

Και θυμάστε την εξαιρετική λειτουργία της ρύθμισης του θερμοστάτη από το τηλέφωνο; Το χρησιμοποιούσα περίπου δύο φορές το χρόνο. Πάντα φαινόταν ότι κάποιος ήταν σπίτι ούτως ή άλλως και το είχε ήδη ρυθμίσει σε αυτό που του άρεσε, ή ποτέ δεν μπήκα στον κόπο να προσαρμόσω τη θερμοκρασία στο δρόμο για το σπίτι. Βασικά σας εξοικονομεί περίπου 5 δευτερόλεπτα με το πάτημα ενός κουμπιού. Δεν αξίζει το επιπλέον κόστος για μένα, αλλά μπορεί να είναι για εσάς.

Συμβουλές για την αντικατάσταση ενός παλιού θερμοστάτη με άψογο στυλ

Πολλές αλλαγές μπορούν να γίνουν μόνοι σας. Εάν έχετε λίγη ή καθόλου εμπειρία στη χρήση των απαραίτητων εργαλείων, να αναθέτετε πάντα την εγκατάσταση σε έναν επαγγελματία.

ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ.

Απενεργοποιήστε το σύστημα θέρμανσης και κλιματισμού στον κεντρικό πίνακα σέρβις. Ο σωστός διακόπτης πρέπει να είναι ευδιάκριτος.

ΑΦΑΙΡΕΣΤΕ ΤΟΝ ΥΠΑΡΧΟΝΤΑ ΘΕΡΜΟΣΤΑΤΗ

Συνήθως το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα κατσαβίδι. Ξεβιδώστε τις βίδες στερέωσης του θερμοστάτη και αφαιρέστε τη βάση του θερμοστάτη.

ΧΩΡΙΣΤΕ ΚΑΙ ΣΗΜΕΙΩΣΤΕ ΤΟ ΚΑΛΩΔΙΟ

Τώρα πρέπει να αποσυνδέσετε τα καλώδια. Σημειώστε τα καλώδια με έγχρωμη ταινία για να θυμάστε πού βρίσκονται. Δεν υπάρχει τυπικός κωδικός χρώματος, επομένως τα καλώδια θα είναι εύκολο να αναγνωριστούν.

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΤΕ ΝΕΟ ΘΕΡΜΟΣΤΑΤΗ ΒΑΣΗΣ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΚΑΛΩΔΙΩΣΗ

Για τυχόν μικρές διαφορές μεταξύ των συσκευών, ακολουθήστε τις οδηγίες του κατασκευαστή. Σφίξτε τις συνδέσεις των καλωδίων και βεβαιωθείτε ότι τα καλώδια και το τζάκετ είναι σε καλή κατάσταση.

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΤΕ ΤΙΣ ΜΠΑΤΑΡΙΕΣ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΤΕ ΤΟΝ ΘΕΡΜΟΣΤΑΤΗ

Τοποθετήστε τις μπαταρίες στη βάση του θερμοστάτη και τοποθετήστε τον στον τοίχο. Σε αυτό το σημείο μπορείτε να ανατρέξετε στο εγχειρίδιο χρήστη για όλους τους προγραμματισμούς που θέλετε να κάνετε.

Απολαύστε τα οφέλη του νέου σας θερμοστάτη

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι εξοικονόμησης κόστους θέρμανσης και ψύξης. Αυτές οι ψηφιακές συσκευές κοστίζουν λίγο περισσότερο από το παλιό στυλ και πολύ λιγότερο από τις έξυπνες συσκευές. Εξακολουθούν όμως να είναι εξοπλισμένα με σύγχρονη τεχνολογία. Μακροπρόθεσμα, ένας ψηφιακός θερμοστάτης είναι ενεργειακά αποδοτικός και οικονομικός και θα λειτουργήσει σχεδόν σε κάθε σπίτι.

Όταν σκέφτεστε να βελτιώσετε το σύστημα θέρμανσης και ψύξης του σπιτιού σας, μην ξεχνάτε τον θερμοστάτη! Ο σωστός θερμοστάτης μπορεί να βελτιώσει την ενεργειακή απόδοση ενώ διευκολύνει τη θέρμανση και την ψύξη του σπιτιού σας.

Leave a Reply

Your email address will not be published.