Η RBI θα εισαγάγει το ψηφιακό νόμισμα της Ινδίας έως το 2023

Στον προϋπολογισμό της Ινδίας 2022-2023, η υπουργός Οικονομικών της Ένωσης Nirmala Sitharaman μίλησε για την κυκλοφορία του ψηφιακού νομίσματος της Ινδίας. Πρότεινε ότι το ψηφιακό νόμισμα θα εισαχθεί από την Reserve Bank of India (RBI) και ότι θα επικεντρωθεί στην τεχνολογία Blockchain. Η εισαγωγή του ψηφιακού νομίσματος θα δώσει μια «μεγάλη ώθηση» για την οικονομία, πρόσθεσε.

Τι λέει η Nirmala Sitharaman για το ψηφιακό νόμισμα

Η Nirmala Sitharaman είπε ότι το ψηφιακό νόμισμα θα βοηθήσει στη διαχείριση του νομισματικού συστήματος. Μαζί με αυτό, αυτό το ψηφιακό νόμισμα θα συμβάλει επίσης σε ένα φθηνότερο και πιο αποτελεσματικό σύστημα διαχείρισης νομισμάτων. πρόσθεσε ότι η οικονομική υποστήριξη 2022-2023 από την RS. Τα κράτη θα λάβουν 1 εκατομμύριο για να διευκολύνουν τις επενδύσεις.

  • Η RBI θα κυκλοφορήσει το ψηφιακό νόμισμα της Ινδίας έως το 2023 1
  • Επιπλέον, περιέγραψε σχέδια για φόρο 30 τοις εκατό στα έσοδα από την πώληση ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων.
  • Η Κίνα ήταν η πρώτη μεγάλη οικονομία που εξέδωσε ψηφιακό νόμισμα

Το πρώτο ψηφιακό νόμισμα που εκδόθηκε από μια μεγάλη οικονομία ήταν το ψηφιακό RMB της Κίνας. Το Τατζικιστάν ανακοίνωσε ήδη τη δημιουργία CBDC τον Σεπτέμβριο του 2021. Αυτό συνέβη με το Phantom Foundation. Η πρώτη αφρικανική χώρα που παρουσίασε το CBDC της ήταν η Νιγηρία. Το CBDC παρουσιάστηκε στις 25 Οκτωβρίου.

Έτσι, η Ινδία προσχώρησε σε άλλες χώρες που έχουν ήδη το δικό τους ψηφιακό νόμισμα.

Ο Υπουργός της Ένωσης πρότεινε επίσης τη σύσταση επιτροπής εμπειρογνωμόνων για τη διασφάλιση των κατάλληλων μέτρων για την αύξηση του επιχειρηματικού κεφαλαίου και των επενδύσεων επιχειρηματικού κεφαλαίου.

Leave a Reply

Your email address will not be published.