Κατανοήστε τα στεγαστικά δάνεια και τα ίδια κεφάλαια

Ρίξτε μια ματιά στον ιστότοπο οποιασδήποτε τράπεζας και θα βρείτε πολλές επιλογές για στεγαστικά δάνεια και στεγαστικά δάνεια μετοχικού κεφαλαίου. Και τα δύο σας επιτρέπουν να δανειστείτε έναντι της αξίας του σπιτιού σας. Εδώ είναι η έννοια των όρων και οι διαφορές μεταξύ ενός στεγαστικού δανείου και ενός στεγαστικού μετοχικού δανείου.

Αυτή η ανάρτηση είναι μια χορηγούμενη ανάρτηση. Λάβαμε αποζημίωση από τον χορηγό. Αυτή η ανάρτηση είναι αποκλειστικά η γνώμη και η κριτική του χορηγού. Ένα στεγαστικό δάνειο, που συνήθως ονομάζεται στεγαστικό δάνειο, έρχεται βασικά με την αγορά του σπιτιού σας και σας βοηθά να το χρηματοδοτήσετε. Όταν αρχίσετε να πληρώνετε αυτήν την υποθήκη, χτίζετε ίδια κεφάλαια στο σπίτι. Τα ίδια κεφάλαια σάς επιτρέπουν να δανειστείτε περισσότερα χρήματα μέσω ενός στεγαστικού δανείου.

Πώς λειτουργεί μια υποθήκη

Η υποθήκη είναι ο πρωταρχικός τρόπος χρηματοδότησης της ιδιωτικής ιδιοκτησίας οικιστικών ακινήτων. Οι περισσότεροι από εμάς δεν έχουμε τα μετρητά για να πληρώσουμε τα σπίτια μας, επομένως τα χρηματοδοτούμε σε τράπεζα ή παρόμοιο δανειστικό ίδρυμα.

Τα στεγαστικά δάνεια έχουν επιτόκιο και αποσβένονται σε καθορισμένο χρονικό διάστημα, συνήθως 20-30 ετών.

Μπορείτε να βρείτε πολλά βιβλία υποθηκών / δανείων στο Amazon: Υποθήκες και HELOC. Τα βιβλία είναι διαθέσιμα για όλα τα θέματα και τα επίπεδα εμπειρίας, οπότε προχωρήστε και δείτε μερικούς τίτλους.

Βασικά στοιχεία μιας υποθήκης

Μια υποθήκη αποτελείται από πολλά στοιχεία, αλλά τα κύρια συστατικά είναι το κεφάλαιο, οι τόκοι, οι φόροι και η ασφάλιση. Ορισμένοι δανειστές απαιτούν επίσης λογαριασμό μεσεγγύησης φόρου ακινήτων.

Ακολουθεί μια σύντομη περιγραφή του στεγαστικού δανείου:

  • Ακίνητη περιουσία: μια φυσική κατοικία που χρηματοδοτείται.
  • Υποθήκη: εγγύηση πιστωτή για ακίνητη περιουσία. Ο τόκος αυτός εξασφαλίζεται με υποθήκη.
  • Δανειολήπτης: ο δανειολήπτης που δημιουργεί την κυριότητα του ακινήτου.
  • Δανειστής: Συνήθως μια τράπεζα ή άλλο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα.
  • Κύριο κεφάλαιο: η αρχική αξία του δανείου σε δολάρια.
  • Τόκοι: οικονομική επιβάρυνση για τη χρήση των χρημάτων του δανειστή.
  • Κατάσχεση: η πιθανότητα ότι ο δανειστής πρέπει να ανακτήσει το ακίνητο. Αυτό γίνεται μέσω της αναγκαστικής εκτέλεσης του ενεχύρου που δημιουργείται από το ενέχυρο.
  • Τελικό κόστος, κόστος αποτίμησης και πόντοι: οι προμήθειες που χρεώνει η τράπεζά σας για το δάνειο.
  • Αποκλεισμός λογαριασμού: μηνιαία πληρωμή φόρου ακινήτων και ασφάλισης ιδιοκτητών σπιτιού.
  • Πώς λειτουργεί ένα στεγαστικό δάνειο;

Στεγαστικά δάνεια και μετοχές κατοικίας

Ένα στεγαστικό δάνειο είναι παρόμοιο με ένα αρχικό στεγαστικό δάνειο. Δανείζεστε ένα συγκεκριμένο ποσό και στη συνέχεια το αποπληρώνετε κατά τη διάρκεια της περιόδου αποπληρωμής. Το κλειδί για ένα στεγαστικό δάνειο είναι ότι το σπίτι σας πρέπει να αξίζει περισσότερο από αυτό που οφείλετε στην αρχική υποθήκη. Υπάρχουν επίσης στεγαστικά δάνεια ή HELOC’s.

Εάν το σπίτι σας αξίζει 200.000 $ και χρωστάτε 100.000 $ στην πρώτη σας υποθήκη, έχετε 100.000 $ στο σπίτι σας. Τώρα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα ίδια κεφάλαιά σας ως εγγύηση για άλλο δάνειο. Μπορείτε συνήθως να δανειστείτε έως και το 80 τοις εκατό του μετοχικού σας κεφαλαίου, ανάλογα με το πιστωτικό σας σκορ και τις τρέχουσες οφειλές σας, όπως πιστωτικές κάρτες ή πληρωμές αυτοκινήτου.

Τα στεγαστικά δάνεια χρησιμοποιούνται συχνά για τη χρηματοδότηση δαπανών όπως ανακαινίσεις σπιτιού, ιατρικούς λογαριασμούς ή τριτοβάθμια εκπαίδευση. Ένα στεγαστικό μετοχικό δάνειο δημιουργεί μια άλλη υποθήκη στο σπίτι και μειώνει τα ίδια κεφάλαιά σας.

Ένα στεγαστικό δάνειο ή HELOC είναι επίσης ένα δάνειο, αλλά το χρησιμοποιείτε μόνο όταν το χρειάζεστε. Είναι κάτι σαν πιστωτική κάρτα, εκτός από το ότι το σπίτι σας χρησιμεύει ως ασφάλεια. Δεν πληρώνετε τόκους ή προμήθειες εφόσον έχετε υπόλοιπο και συνήθως μπορείτε να το εξοφλήσετε νωρίς χωρίς ποινή.

Με ένα HELOC, μπορείτε να χρηματοδοτήσετε βελτιώσεις στο σπίτι, να ενοποιήσετε πιστωτικές κάρτες ή να καλύψετε έξοδα έκτακτης ανάγκης.

Οι κύριες διαφορές ανάμεσα σε ένα στεγαστικό μετοχικό δάνειο και ένα στεγαστικό μετοχικό δάνειο είναι ότι λαμβάνετε ένα εφάπαξ ποσό σε μετρητά όταν συνάπτετε ένα μετοχικό δάνειο. Γνωρίζετε ακριβώς πόσες θα είναι οι μηνιαίες πληρωμές σας και πόσος χρόνος θα χρειαστεί για την αποπληρωμή του δανείου. Με ένα HELOC, έχετε πρόσβαση στα χρήματά σας και μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε όταν χρειαστεί.

ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΕΠΙΛΕΞΕ ΠΟΙΟ ΔΑΝΕΙΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΓΙΑ ΕΣΑΣ

Αφού γράψετε ένα σωρό χαρτιά, είστε πλέον ιδιοκτήτης του σπιτιού σας ή έχετε πάρει δάνειο μονάδας. Συνεχίστε να κάνετε μηνιαίες πληρωμές. Θυμηθείτε, εάν αθετήσετε την υποθήκη ή την υποθήκη σας, ο δανειστής έχει το δικαίωμα να αναλάβει την κυριότητα του σπιτιού.

Κάντε τα μαθηματικά και πολλή έρευνα εκ των προτέρων για να μάθετε πόσο σπίτι ή μέγιστο δάνειο μπορείτε να αντέξετε οικονομικά. Η λήψη ενός δανείου μπορεί να είναι μια αγχωτική και μπερδεμένη διαδικασία. Ξεκινήστε λοιπόν νωρίς, ζητήστε συμβουλές από φίλους και συγγενείς και ψωνίστε για τις καλύτερες τιμές.

Leave a Reply

Your email address will not be published.