Μάθετε ποιος τύπος φορητού υπολογιστή είναι κατάλληλος για εσάς κάτω των 40.000

Οι φορητοί υπολογιστές είναι απαραίτητα εργαλεία στον σημερινό κόσμο. Από το ξέσπασμα της πανδημίας, η σημασία τους έχει δεκαπλασιαστεί, ιδιαίτερα μεταξύ των φοιτητών και των επαγγελματιών. Τα διαδικτυακά μαθήματα έχουν καταστήσει εξαιρετικά δύσκολο για τους μαθητές να διαχειριστούν τις σπουδές, τα έργα, τις εργασίες και άλλους τομείς ευθύνης χωρίς έναν καλό και αξιόπιστο φορητό υπολογιστή. Από την άλλη πλευρά, οι περισσότεροι επαγγελματίες και ακόμη και ελεύθεροι επαγγελματίες χρησιμοποιούν τους φορητούς υπολογιστές τους για εργασία από το σπίτι, για συναντήσεις, για τη δημιουργία παρουσιάσεων, υπολογιστικών φύλλων, μοντέλων και άλλων εργασιών όλη την ημέρα. Το συνολικό φορτίο που μειώνεται από αυτές τις συσκευές έχει αυξηθεί σημαντικά και πολλοί άνθρωποι δεν θα αισθάνονται πλέον άνετα με τις παλιές τους συσκευές.

Εάν ακόμη και η τρέχουσα συσκευή σας δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες σας, ίσως είναι καιρός να κάνετε αναβάθμιση. Η νέα συσκευή δεν πρέπει μόνο να αυξάνει την ταχύτητα, την παραγωγικότητα, την αποθήκευση ή άλλους τομείς που λείπουν από τις παλιές σας συσκευές, αλλά θα πρέπει επίσης να είναι προσιτή και να δικαιολογεί την τιμή της. Συχνά συναντάμε το γεγονός ότι πολλά από τα υψηλής ποιότητας κομμάτια είναι αρκετά απρόσιτα για πολλούς φοιτητές ή ακόμα και επαγγελματίες. Μια λύση σε αυτό το πρόβλημα είναι να αγοράσετε αυτές τις συσκευές από την EMI. Το Bajaj Finserv EMI Store είναι ο καλύτερος προορισμός για να αγοράσετε αποκλειστικά προϊόντα στο EMI. Μπορείτε να επωφεληθείτε από πολλά κίνητρα Navratri και Diwali, όπως κουπόνια επιστροφής μετρητών αξίας έως Rs. 5.000 εκτός από τακτικά ευρήματα και εκπτώσεις.

Σε αυτό το άρθρο, θα εξετάσουμε ορισμένους σημαντικούς παράγοντες που πρέπει να έχετε κατά νου όταν αγοράζετε φορητό υπολογιστή κάτω των 40.000.

Μέγεθος φορητού υπολογιστή – Ο πιο σημαντικός παράγοντας είναι το είδος της εργασίας που σκοπεύετε να κάνετε με το νέο σας φορητό υπολογιστή. Θα θελήσετε να βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει το σωστό μέγεθος. Το μέγεθος δεν μοιάζει με τη μνήμη RAM ή την αποθήκευση φορητού υπολογιστή, επειδή δεν μπορεί να αναβαθμιστεί. Έχετε κολλήσει με όποιο μέγεθος κι αν επιλέξετε, οπότε σκεφτείτε το καλά. Οι φορητοί υπολογιστές συνήθως κυμαίνονται σε μέγεθος από 11,6 ίντσες έως 17,3 ίντσες. Ένας μικρότερος φορητός υπολογιστής Windows είναι ο καλύτερος τρόπος, εάν η φορητότητα και η φορητότητα αποτελούν προτεραιότητα. Αναζητήστε φορητούς υπολογιστές με οθόνη 12,5 ιντσών ή 13,3 ιντσών που ζυγίζουν περίπου 1 έως 1,5 κιλό. Ωστόσο, σημειώστε ότι αυτοί οι υπολογιστές δεν έχουν απαραίτητα τους ίδιους επεξεργαστές ή κάρτες γραφικών υψηλής τεχνολογίας με τους μεγαλύτερους συγγενείς τους.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, θα έχουν επίσης περιορισμένο αριθμό θυρών. Εάν η εργασία που θα κάνετε με τη νέα συσκευή απαιτεί μεγαλύτερη οθόνη ή διακριτά γραφικά, πρέπει να σκεφτείτε ένα μεγαλύτερο μέγεθος οθόνης. Αυτοί οι μικρότεροι φορητοί υπολογιστές είναι ιδανικοί για άτομα που ταξιδεύουν συχνά με τις συσκευές τους, όπως ταξιδιωτικούς bloggers ή φοιτητές που δεν χρειάζονται μεγάλη επεξεργαστική ισχύ.

Επεξεργαστής – Όταν αγοράζετε ένα νέο φορητό υπολογιστή, είναι δύσκολο να παραβλέψετε ορισμένες από τις συσκευές υποστήριξης Intel Core. Πιθανότατα έχετε παρατηρήσει τις ετικέτες σε όλους τους νέους φορητούς υπολογιστές με Intel Core i3 σε παλαιότερες συσκευές ή επεξεργαστές Core i5 και Core i7 στις περισσότερες νέες συσκευές, ακόμα κι αν δεν γνωρίζετε την τεχνική ορολογία. Πολλοί πιστεύουν ότι ο επεξεργαστής Intel Core δίνει τα καλύτερα αποτελέσματα όταν μιλάμε για πολλαπλές εργασίες. Τα τσιπ Core i3 βρίσκονται συχνά σε παλαιότερα και οικονομικά συστήματα, ενώ οι φορητοί υπολογιστές Core i5 αποτελούν την πλειοψηφία των νέων υπολογιστών μεσαίας κατηγορίας. Οι συσκευές με επεξεργαστή Core i7 προορίζονται για άτομα που χρειάζονται το μεγαλύτερο μέρος των φορητών υπολογιστών τους. Ωστόσο, έχετε κατά νου ότι το κόστος ενός συστήματος που τροφοδοτείται από Core i5 ή Core i7 θα είναι σημαντικά υψηλότερο από το κόστος ενός φορητού υπολογιστή Core i3. Έτσι, αν ψάχνετε για μια συσκευή κάτω από 40.000 INR,

Επιπλέον, οι επεξεργαστές Ryzen Mobile της AMD είναι προς το παρόν διαθέσιμες σε φορητούς υπολογιστές και φορητούς υπολογιστές από μερικούς επιλεγμένους προμηθευτές. Εάν είστε παίκτης, αυτή είναι μια ιδιαίτερα ελκυστική επιλογή για εξερεύνηση. Οι επεξεργαστές Ryzen Mobile συνήθως συνδυάζονται με τσιπ γραφικών AMD Vega, τα οποία ξεπερνούν σημαντικά τα ενσωματωμένα γραφικά gaming της Intel.

RAM – Πριν, δεν χρειαζόσασταν περισσότερα από 4 GB μνήμης RAM για να αξιοποιήσετε στο έπακρο τον υπολογιστή σας. Επί του παρόντος, θα πρέπει γενικά να θεωρείτε ότι τα 8 GB είναι η ελάχιστη απαίτηση. Τα 16 GB είναι η σωστή επιλογή εάν είστε βαρύς χρήστης. Εν τω μεταξύ, εάν οι παίκτες θέλουν την καλύτερη εμπειρία, θα πρέπει να εξετάσουν το ενδεχόμενο αναβάθμισης της μνήμης τους στα 32 GB (ή περισσότερα). Η περισσότερη μνήμη RAM επιτρέπει την ταυτόχρονη εκτέλεση πολλαπλών εφαρμογών και το σύστημα μπορεί να έχει γρήγορη πρόσβαση σε περισσότερα δεδομένα ανά πάσα στιγμή, κάτι που είναι πολύ χρήσιμο για λειτουργίες όπως η επεξεργασία φωτογραφιών και βίντεο. Εάν είστε επαγγελματίας και χρησιμοποιείτε συχνά τον υπολογιστή σας, θα πρέπει να σκεφτείτε να αγοράσετε μια συσκευή με 8-16 GB μνήμης RAM. Ωστόσο, οι μαθητές μπορεί να πιστεύουν ότι οι υπολογιστές με 4-8 GB μνήμης RAM επαρκούν.

Χωρητικότητα αποθήκευσης – Οι σκληροί δίσκοι ήταν παλιά, αλλά έχουν πέσει σε αδυναμία τα τελευταία χρόνια, ειδικά σε λεπτούς και ελαφρούς φορητούς υπολογιστές. Είναι αργά, ογκώδη και εκπέμπουν σημαντική θερμότητα και θόρυβο. Ο τύπος αποθήκευσης SSD, από την άλλη πλευρά, παρέχει σημαντικά υψηλότερες ταχύτητες σε σύγκριση με έναν σκληρό δίσκο, λειτουργεί αθόρυβα και μπορεί να εγκατασταθεί με τρόπο που δεν αυξάνει σημαντικά το βάρος και τον όγκο του φορητού υπολογιστή. Οι περισσότεροι εργαζόμενοι έχουν αρχίσει να χρησιμοποιούν αποθήκευση SSD ως κανόνα για φορητούς υπολογιστές λόγω αυτής της φαινομενικής απόδοσης. Εάν έχετε έναν τύπο αποθήκευσης SSD για το νέο σας φορητό υπολογιστή, θα εκπλαγείτε με το πόσο γρήγορα μπορεί να φορτώσει εφαρμογές, να φορτώσει δεδομένα και να εκκινήσει.

Το μόνο πρόβλημα είναι ότι οι SSD δεν έχουν την ίδια μικτή χωρητικότητα με τους σκληρούς δίσκους. Επιπλέον, η αποθήκευση SSD είναι συχνά πιο ακριβή από τους παραδοσιακούς σκληρούς δίσκους σε ρουπία ανά gigabyte. Θα μπορούσατε να κολλήσετε με έναν φορητό υπολογιστή 128 GB, 256 GB ή 512 GB που θα κόστιζε πολύ περισσότερο από έναν φορητό υπολογιστή σκληρού δίσκου 1 TB ή 2 TB. Πολλοί κατασκευαστές φορητών υπολογιστών και υπολογιστών συνδυάζουν τώρα μικρότερους SSD με μεγαλύτερους σκληρούς δίσκους για να αντισταθμίσουν. Αυτό δίνει στους πελάτες τα πλεονεκτήματα ταχύτητας του να διατηρούν το λειτουργικό τους σύστημα σε αποθήκευση SSD, ενώ έχουν αρκετό χώρο για τα υπόλοιπα δεδομένα τους.

Αυτοί ήταν μερικοί από τους πιο σημαντικούς παράγοντες που πρέπει να έχετε υπόψη κατά την αγορά ενός φορητού υπολογιστή. Ένας συνδυασμός αυτών των παραγόντων μπορεί να σας βοηθήσει να βελτιστοποιήσετε τον τύπο του εξοπλισμού που ταιριάζει στις ανάγκες σας, εξοικονομώντας ταυτόχρονα χρήματα. Επιπλέον, μπορείτε πάντα να ψάχνετε να αγοράσετε αυτές τις συσκευές από την EMI. Το Bajaj Finserv EMI Store σάς επιτρέπει να αγοράζετε προϊόντα υψηλής ποιότητας σε εύκολα EMI. Με την κάρτα δικτύου Bajaj Finserv EMI, μπορείτε επίσης να αγοράσετε τη συσκευή από την EMI δωρεάν.

Leave a Reply

Your email address will not be published.