Συγκρίνετε το κόστος φωτισμού ενός χριστουγεννιάτικου δέντρου – φώτα LED και συνηθισμένα

Το Lowes διαθέτει μια ποικιλία από τεχνητά χριστουγεννιάτικα δέντρα, φώτα LED, φώτα χορδών, φωτάκια με χορδές, παγάκια, φωτάκια με χορδές και πολλά άλλα για να ξεκινήσετε τις διακοπές σας και να απολαύσετε το Σαββατοκύριακο των Χριστουγέννων. Από δέντρα που είναι προφωτισμένα μέχρι εκείνα που είναι αρκετά μικρά για να χωρέσουν στο τραπέζι σας, το Lowes έχει το δέντρο που ταιριάζει καλύτερα στον χώρο, στο στυλ και στον προϋπολογισμό σας.

Τα χριστουγεννιάτικα φωτάκια στα δέντρα μας, γύρω από το τζάκι και έξω είναι σημαντικά εποχιακά διακοσμητικά.

Δημιουργούν μια ευχάριστη λάμψη, χάρη στην οποία θέλετε να λάμπετε στο εσωτερικό κατά τη διάρκεια της ημέρας και της νύχτας. Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου των Χριστουγέννων, καταναλώνουμε πολύ περισσότερη ενέργεια στο σπίτι, κάτι που με τη σειρά του επηρεάζει τον λογαριασμό ρεύματος. Επομένως, αξίζει τον κόπο να μεταβείτε σε φωτισμό δέντρων LED, καθώς και να χρησιμοποιείτε λαμπτήρες εξοικονόμησης ενέργειας στο σπίτι σας όλο το χρόνο.

Κάθε χρόνο, όλο και περισσότερα δέντρα στολίζονται με φωτισμό LED. Η δίοδος εκπομπής φωτός ή ο φωτισμός του χριστουγεννιάτικου δέντρου LED εκπέμπει ισχυρό φως κεριού που καταναλώνει 80 τοις εκατό λιγότερη ενέργεια από τους λαμπτήρες πυρακτώσεως. Διαρκούν επίσης περισσότερο και παραμένουν πιο δροσεροί από τους παραδοσιακούς λαμπτήρες επειδή δεν έχουν νήμα.

Χάρη στο λαμπρό χρώμα, οι λαμπτήρες LED είναι ιδανικοί για εσωτερική και εξωτερική χρήση. Η εναλλαγή σε χριστουγεννιάτικα φώτα LED κατά την περίοδο των γιορτών εξοικονομεί ενέργεια και χρήματα. Με απλά λόγια, τα χριστουγεννιάτικα λαμπάκια LED χρησιμοποιούν λιγότερα watt και λιγότερο ρεύμα για να φωτίσουν την οθόνη. Λιγότερα watt σημαίνει χαμηλότερους λογαριασμούς ρεύματος.

Πόσα watt χρησιμοποιούν τα χριστουγεννιάτικα λαμπάκια;

Ένα watt είναι ένα μέτρο της ποσότητας ενέργειας που καταναλώνεται. Η ισχύς δίνεται συνήθως ανά λάμπα ή συμβολοσειρά, η οποία αναγράφεται στη λάμπα ή κοντά στις ετικέτες UL στη συμβολοσειρά.

Ο παλαιότερος λαμπτήρας στην αγορά είναι το μεγάλο μοντέλο C7. Είναι μεγάλα και πολύχρωμα και υπάρχουν εδώ και δεκαετίες. Η χρήση τους είναι και η πιο ακριβή. Ακολουθεί μια μίνι λάμπα. Ένας μίνι λαμπτήρας ή ένας λαμπτήρας χρησιμοποιεί σημαντικά λιγότερα watt από έναν μεγαλύτερο λαμπτήρα C7. Αλλά τα νεότερα φώτα LED χρησιμοποιούν συνήθως 80-90% λιγότερη ενέργεια από τα λαμπάκια πυρακτώσεως.

Το εφέ χριστουγεννιάτικου φωτός LED είναι σημαντικά μικρότερο από αυτό των λαμπτήρων πυρακτώσεως και οι λαμπτήρες παραμένουν πάντα δροσεροί στην αφή. Οι λαμπτήρες LED εξοικονομούν χρήματα στον λογαριασμό του ρεύματος και ως επένδυση: με μέση διάρκεια ζωής 20.000+ ώρες σε σύγκριση με 3.000 ώρες για τους λαμπτήρες πυρακτώσεως.

Πόσο μπορείτε να εξοικονομήσετε;

Χρησιμοποιήσαμε ένα μέσο κόστος ανά κιλοβατώρα 0,15 ανά κιλοβατώρα. Μία κιλοβατώρα είναι 1000 Watt. Ο τύπος μας για τον υπολογισμό του λειτουργικού κόστους:

Συγκρίναμε το κιτ διακοπών Mini Light Bulb 100 Count με το κιτ φωτιστικών LED 100 Count. Η επίσημη κατανάλωση ενέργειας κάθε «λάμπας» είναι 0,4 Watt για το μίνι σετ και 0,07 Watt για το LED. Μια σειρά λαμπτήρων 100s λειτουργεί στα 40 Watt, ενώ μια 100s LED είναι περίπου 7 Watt. Απλώς διαιρείτε τις βατ/κιλοβατώρες για να πάρετε το κόστος ανά ώρα λειτουργίας.

Λειτουργικά έξοδα για τα χριστουγεννιάτικα φωτάκια:

Λάμπες. (40 watt / 1000) = 0,04 κιλοβάτ. Τώρα πάρτε 0,04 κιλοβάτ Χ 1 ώρα Χ 0,15 σεντ την ώρα = 0,006 σεντ την ώρα ή περίπου 6 σεντ ανά 10 ώρες χρήσης. Δεν ακούγεται πολύ στην αρχή, αλλά να θυμάστε ότι αυτό ισχύει για κάθε βρόχο φωτός.

Πολλαπλασιάστε το με ένα τυπικό 10 φωτάκια σε ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο και έχετε ένα κόστος 0,60 σεντς ανά 10 ώρες χρήσης.

Λάμπα led. (7 watt / 1000) = 0,007 κιλοβάτ. Τώρα πάρτε 0,007 κιλοβάτ Χ 1 ώρα Χ 0,15 σεντ την ώρα = 0,001 σεντ την ώρα ή περίπου 1 σεντ ανά 10 ώρες χρήσης. Πολλαπλασιάστε το με 10 κλωστές ανά δέντρο και έχετε ένα κόστος 0,10 σεντς ανά 10 ώρες χρήσης.

Κατώτατη γραμμή: Εάν έχετε τους λαμπτήρες αναμμένους 10 ώρες την ημέρα για 30 ημέρες, θα κοστίσει περίπου 18 $ για να χρησιμοποιήσετε 10 καλώδια λαμπτήρων.

Η χρήση 10 καλωδίων φώτων LED θα σας κοστίσει περίπου 3 $.

Ναι, οι λαμπτήρες LED θα κοστίζουν περισσότερο, αλλά πολύ φθηνότεροι από τους παραδοσιακούς λαμπτήρες.

ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΕΝΑ ΡΟΛΟΙ

Ναι, τα χρονόμετρα βοηθούν στην εξοικονόμηση ενέργειας προγραμματίζοντας ακριβώς πόσες ώρες θα πρέπει να χρησιμοποιείτε τα χριστουγεννιάτικα φωτάκια σας. Απλώς ρυθμίστε το χρονόμετρο και καθίστε αναπαυτικά όσο το δέντρο σας ανάβει ή η αυλή σας μετατρέπεται σε μια χριστουγεννιάτικη χώρα των θαυμάτων.

Εσείς ελέγχετε πότε ανάβουν, σβήνουν και πόσο ή πόσο λίγο θα είναι ο λογαριασμός ρεύματος τον Ιανουάριο!

Leave a Reply

Your email address will not be published.