Το Microsoft Teams λανσάρει μια νέα δυνατότητα αυτόματης διαγραφής εγγραφών

Η Microsoft, ο τεχνολογικός γίγαντας, δημιούργησε μια νέα δυνατότητα για το Teams. Η πιο πρόσφατη δυνατότητα μπορεί να διαγράψει αυτόματα τα αρχεία εγγραφής του Microsoft Teams που είναι αποθηκευμένα στο SharePoint ή στο OneDrive.

Η νέα δυνατότητα έγινε διαθέσιμη στις ενημερώσεις Δεκεμβρίου της Microsoft για την πλατφόρμα συνεργασίας Team. Αυτή η δυνατότητα είναι μια λύση σε ένα πρόβλημα μεταξύ Teams και Android που προκάλεσε προβλήματα παγώματος σε πολλές συσκευές κατά την πραγματοποίηση μιας κλήσης έκτακτης ανάγκης και περιλαμβάνει επίσης κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο.

Οι διαχειριστές θα μπορούν πλέον να απενεργοποιούν την επιλογή αυτόματου τερματισμού, η οποία είναι ενεργοποιημένη από προεπιλογή. Εάν δεν προβείτε σε καμία ενέργεια μετά την κυκλοφορία, οι πιο πρόσφατες εγγραφές θα λήξουν 60 ημέρες μετά την αυτόματη μεταφόρτωσή τους. Η ανάρτηση ιστολογίου επιβεβαιώνει ότι η Microsoft παρουσίασε τη νέα δυνατότητα “λόγω της συντριπτικής ζήτησης των πελατών”.

Η Microsoft είπε ότι από προεπιλογή, οι νεοδημιουργημένες εγγραφές συσκέψεων του Teams θα λήξουν εντός 60 ημερών. Αυτή η ρύθμιση είναι πάντα ενεργοποιημένη από προεπιλογή για τους ενοικιαστές. Ωστόσο, μετά την ενεργοποίηση αυτής της δυνατότητας, όλα τα TMR που δημιουργήθηκαν θα διαγραφούν μετά από 60 ημέρες από την ημερομηνία δημιουργίας.

Οι εντολές του PowerShell επιτρέπουν στους διαχειριστές να μην ακυρώνουν ποτέ αυτόματα προγραμματισμένες δραστηριότητες στο Κέντρο διαχείρισης ομάδων. Η Microsoft περιέγραψε τη δυνατότητα ως “έναν απλό μηχανισμό στο σπίτι για τη μείωση της ακαταστασίας αποθήκευσης” που προκαλείται από παλαιότερες εγγραφές. Αυτές οι εγγραφές διάρκειας μιας ώρας καταναλώνουν περίπου 400 MB αποθηκευτικού χώρου στο cloud.

Προκειμένου να ανταγωνιστεί σκληρά άλλες πλατφόρμες τηλεδιάσκεψης όπως το Google Meet, το Zoom κ.λπ., η ομάδα της Microsoft εργάζεται τακτικά για τη βελτίωση της πλατφόρμας. Η Microsoft αποκάλυψε ότι έχει περίπου 250 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες κάθε μήνα. Έχει περίπου. 80 εκατομμύρια ενεργοί χρήστες κάθε μήνα σε Android και iOS.

Leave a Reply

Your email address will not be published.