Όταν ο Joe Rogan αφαίρεσε 2 δισεκατομμύρια δολάρια από την αγοραία αξία του Spotify

Για όποιον απολαμβάνει να ακούει podcast, ο Joe Rogan είναι ένα γνωστό όνομα. Ο Joe Rogan είναι ένας podcaster με εκατομμύρια ακόλουθους σε όλο τον κόσμο. Το podcast του ονομάζεται “The Joe Rogan Experience” και κυκλοφόρησε το 2009. Ακόμα δεν έχετε ιδέα ποιος είναι ο Joe Rogan και ποια ακριβώς είναι η κόντρα μεταξύ αυτού και του Spotify;

Πρέπει να συνεχίσεις να διαβάζεις!

Ο Joe Rogan είναι παρουσιαστής σαπουνιού και stand-up κωμικός. Το podcast του HIS έχει κερδίσει εκατομμύρια ακόλουθους όλα αυτά τα χρόνια και παρουσίασε μερικές από τις πιο διάσημες προσωπικότητες. Ο Κάνιε Γουέστ, η Μάιλι Σάιρους ακόμα και ο Έλον Μασκ του έχουν μιλήσει. Η εκπομπή συγκεντρώνει περισσότερους από 10 εκατομμύρια ακροατές κάθε μήνα.

Μέχρι το 2020, η πλατφόρμα ροής μουσικής Spotify θα αποκτήσει το “The Joe Rogan Experience” για έως και 100 εκατομμύρια δολάρια!

Ο Joe Rogan αφαίρεσε 2 δισεκατομμύρια δολάρια από το Spotify Market Value 1

Ωστόσο, πέρυσι, ο Joe Rogan κατέληξε στη μέση μιας διαμάχης όταν πήρε συνέντευξη από τον Dr. Ρόμπερτ Μαλόουν. DR. Ο Malone είναι ιολόγος, αλλά έχει εμπλακεί σε πολλές διαμάχες. Κατηγορήθηκε για διάδοση ψευδών πληροφοριών σχετικά με το εμβόλιο Covid-19. Υποστήριξε το κίνημα κατά του κεριού και είπε επίσης ότι οι άνθρωποι «υπνωτίστηκαν» φορώντας μάσκες. Κατηγόρησε επίσης τα νοσοκομεία για λανθασμένη διάγνωση ασθενών με Covid-19.

Υποστήριξε επίσης τη χρήση του φαρμάκου «Ivermectin», που είναι ένα αντιπαρασιτικό φάρμακο. Αυτό το φάρμακο δεν έχει κανένα γνωστό όφελος στη θεραπεία του Covid-19. Όχι μόνο ο Δρ. Ο Ρόμπερτ Μαλόουν, αλλά και ο ίδιος ο Τζο Ρόγκαν παραδέχτηκαν ότι χρησιμοποιούσε Ιβερμεκτίνη για θεραπεία όταν μολύνθηκε από τον Covid-19.

Πώς ο Joe Rogan εξαφάνισε 2 δισεκατομμύρια δολάρια από την αγοραία αξία του Spotify;

Μια ομάδα σχεδόν 300 ερευνητών, γιατρών και άλλου ιατρικού προσωπικού ζήτησε να ληφθούν μέτρα κατά του Joe Rogan. Υπέγραψαν μια ανοιχτή επιστολή στο Spotify με ισχυρισμούς εναντίον του Joe Rogan.

Λίγο αργότερα, ο διάσημος 76χρονος μουσικός Neil Young τράβηξε τη μουσική του από το Spotify. Ο Νιλ Γιανγκ προσβλήθηκε από πολιομυελίτιδα πριν από τη διάθεση του εμβολίου. Έκανε μια ανοιχτή δήλωση στο Spotify, λέγοντάς τους ότι θα μπορούσαν να έχουν αυτόν ή τον Joe Rogan. Όχι όμως και τα δύο μαζί. Από τότε, ο Neil Young έχει ενθαρρύνει τους θαυμαστές του να στραφούν σε άλλες πλατφόρμες ροής μουσικής, όπως η Apple Music.

Η θρυλική μουσικός Joni Mitchell στάθηκε επίσης αλληλέγγυα με τον Neil Young και μάλιστα αφαίρεσε τη μουσική της από το Spotify. Είπε ότι το Spotify παρέχει μια πλατφόρμα για άτομα που διαδίδουν παραπληροφόρηση και κοστίζουν ζωές.

Όταν ο Neil Young έβγαλε τον μουσικό του κατάλογο από το Spotify, η αξία των μετοχών του Spotify μειώθηκε σημαντικά. Στις 27 Ιανουαρίου του τρέχοντος έτους, η τιμή της μετοχής του Spotify έφτασε στο ιστορικό χαμηλό των 171,32 $/μετοχή. Από τα τέλη της 31ης Ιανουαρίου, το Spotify είχε ήδη χάσει σχεδόν 2 δισεκατομμύρια δολάρια σε έσοδα.

Τι είπε ο Τζο Ρόγκαν υπερασπιζόμενος;

Απαντώντας στις κατηγορίες ότι διέδιδε παραπληροφόρηση, είπε ότι ενδιαφέρεται να συνομιλήσει με ανθρώπους που είχαν διαφορετικές απόψεις για το θέμα. Είπε ότι στο μέλλον θα προσπαθήσει να εξισορροπήσει τις αμφιλεγόμενες απόψεις με αυτούς που έχουν διαφορετική άποψη. Είπε ότι ήθελε να παρουσιάσει κάθε είδους απόψεις των ανθρώπων, όχι μόνο για τον Covid, αλλά και για θέματα όπως η ευημερία, η υγεία και η φυσική κατάσταση.

Τι είπε το Spotify για την αποτυχία;

Λίγο μετά το ξέσπασμα της διαμάχης, ο διευθύνων σύμβουλος Daniel Ek είπε ότι όλα τα podcast που μιλούν για τον Covid-19 πρέπει τώρα να ακολουθούν τις συμβουλές περιεχομένου. Μίλησε επίσης για κανόνες περιεχομένου που θα κάνουν τις οδηγίες περιεχομένου πιο διαφανείς.

Ο Joe Rogan αφαίρεσε $2 δισεκατομμύρια από το Spotify Market Value 2

Πρόσθεσε επίσης ότι οι συμβουλές σχετικά με το περιεχόμενο των podcast για τον Covid θα οδηγήσουν τους ακροατές σε ένα κέντρο πόρων. Αυτό το κέντρο πόρων Covid-19 θα έχει μια ενημερωμένη συλλογή πληροφοριών που μοιράζονται γιατροί, ερευνητές και αρχές δημόσιας υγείας από όλο τον κόσμο. Επιπλέον, το Spotify θέτει κανόνες και οδηγίες για την πλατφόρμα του. Οποιοσδήποτε δημιουργός περιεχομένου παραβιάζει τις οδηγίες κινδυνεύει να αφαιρεθεί από την πλατφόρμα. Η εταιρεία προσπαθεί να κρατά τους δημιουργούς υπεύθυνους για το περιεχόμενο που δημοσιεύουν, καθώς και να παρέχει εργαλεία στους δημιουργούς και τους εκδότες ώστε να κατανοούν καλύτερα τις πολιτικές περιεχομένου.

Leave a Reply

Your email address will not be published.